Dřevěné ploty 

Dřevěné ploty

Plot pro Váš dům představuje v podstatě rám na obraze. Každý den kolem něho chodíte nejen Vy, ale i ostatní lidé, a proto by měl Váš plot dobře vypadat.

Nabízíme Vám široký vyběr plotů, jak na vesnici, tak i do města. Jsou vyrobeny z přírodního dřeva, bez dalších úprav. Výjimku tvoří tyčkový plot, který je tlakově impregnován. Jako materiál je použito smrkové dřevo. Dnešní ploty vyžadují elegantní tvarování ve vrchní části plotovky, které za pomocí fázek odvádí vodu a oddaluje tak proces hniloby. Zahradní dřevěné ploty jsou dodávány v tlouškách plaňky 18 mm a 22 mm. Při volbě vyšších plotů ...

Zobrazit celý text

Plot pro Váš dům představuje v podstatě rám na obraze. Každý den kolem něho chodíte nejen Vy, ale i ostatní lidé, a proto by měl Váš plot dobře vypadat.

Nabízíme Vám široký vyběr plotů, jak na vesnici, tak i do města. Jsou vyrobeny z přírodního dřeva, bez dalších úprav. Výjimku tvoří tyčkový plot, který je tlakově impregnován. Jako materiál je použito smrkové dřevo. Dnešní ploty vyžadují elegantní tvarování ve vrchní části plotovky, které za pomocí fázek odvádí vodu a oddaluje tak proces hniloby. Zahradní dřevěné ploty jsou dodávány v tlouškách plaňky 18 mm a 22 mm. Při volbě vyšších plotů je lepší volit sílu plotové plaňky 22 cm. Důležité je znát i vlhkost dřeva, ze kterých jsou plotová pole vyrobeny, a vyhnout se vlhkosti vyšší než 15%. Při volbě spojovacích latí tzv. rýglů je lépe volit ty s výrazně skosenou stranou, která odvádí vodu od plotového pole.

Nezbytnou součástí každého plotu jsou také plotové sloupky. Jednotlivá plotová pole se dají nainstalovat jak mezi sloupky betonové, tak mezi sloupky dřevěné. Jelikož naší prioritou je dřevovýroba, dodáváme širokou škálu plotových sloupků dřevěných. Profily plotových sloupků jsou 7x7 cm a 9x9 cm. Délky sloupků jsou 90 cm,110 cm, 130 cm,150 cm, 190 cm a 240 cm. Plotové sloupky dodáváme také v různých typech zakončení. Typy zakončení sloupků jsou: plotový sloupek Hranol, plotový sloupek Oblouk, plotový sloupek Špice, plotový sloupek Úkos a plotové sloupky Kulaté. Každý z těchto plotových sloupků mimo sloupků kulatých jsou vyrobeny z hladce hoblovaného smrkového dřeva. Plotové sloupky mají čtyř-stranou fazetu. Pokud si vyberete plotové sloupky Hranol, lze tyto plotové sloupky doplnit o ozdobná zakončení. Ozdobná zakončení plotových sloupků nabízíme v provedení špička a koule.

Pro stavbu plotu je potřeba uvažovat s následujícími komponenty:

  1. Plotová plaňky
  2. Plotové rýgle ( vodorovné latě, které společně s plaňkami tvoří plotová pole)
  3. Plotové sloupky ( z různých materiálů: dřevěné sloupky, zděné sloupky nebo kovové sloupky)
  4. Kování na uchycení sloupků ( platí po případ dřevěných plotových sloupků)
  5. Kování pro uchycení plotových polí ( máte-li zděný, je vhodné kování zabudovat do sloupků už při jeho stavbě)
  6. Doplňky ( ozdobná zakončení, panty, zámky, kliky)
Zobrazuji 13 – 24 z 44 produktů
na stránku

Kategorie produktů