Otázky a odpovědi

Přehled zaslaných dotazů a odpovědí

Na této stránce naleznete odpovědi na nejčastější dotazy, které nám posíláte. Pokud se chcete na něco zeptat, využijte náš formulář, rádi vám odpovíme. Pošlete nám svůj dotaz.

Dotazy z oblasti Nátěry dřeva

Zpět na přehled
  • 13.06.2016 Lýdie K.

    Jakým nátěrem zabráním tmavnutí dřeva?

    Dobrý den, zakoupila jsem si bezbarvý tenkovrstvý Impranal na vnitřní smrkové palubky. Bylo mi řečeno, že mi palubky stejně časem ztmavnou do žlutooranžova. Dá se nátěrem tomuto jevu předejít? Nebo mám zakoupit jiný nátěr, kterým se tomuto jevu dalo předejít? Děkuji za odpověď.
  • 20.04.2016 Eva P.

    Čím byly nahrazeny barvy na dřevo Sadolin?

    Dobrý den, potřebovala bych natřít zahradní chatu barvou Sadolin teak. Na vašich stránkách jsem se ale dočetla, že tyto barvy se již nevyrábí. Můžete mi sdělit, které barvy ty stávající nahradily a zda máte i barvu na dřevo v odstínu teak? Děkuji.
  • 08.04.2016 Jana J.

    Kolik stojí povrchová úprava pískoviště s krytem?

    Dobrý den, ráda bych si u vaší firmy objednala pískoviště s krytem a rozměry 120 x 120 cm. Můžete mi prosím zaslat informace, jaký je příplatek za nátěr barvou Impranal a jaká je v případě nátěru dodací lhůta? Předem děkuji za vaši odpověď.
  • 02.04.2016 Ludmila D.

    Jaký zvolit nátěr pro dělící stěnu?

    Dobrý den, koupila jsem si u vás lamelovou dělící stěnu, která je chráněna tlakovou impregnací. Jelikož bude dělící stěna umístěna venku, mohli byste mi poradit, čím ji mám natřít? Chtěla bych spíše tmavší odstín. Děkuji za radu.
  • 31.03.2016 Jiří G.

    Jaký zvolit nátěr pro ochranu dřeva?

    Dobrý den, stavím pergolu (bude z ní táborová jídelna) a potřeboval bych nátěr, který by nejlépe ochránil dřevo. Jako největší problém vidím krokve o šířce 80 mm a vazné trámy (140 mm), na kterých bude v zimě ležet sníh. Celá konstrukce se bude přes léto zakrývat plachtou, která se nesmí vlivem tepla k nátěru přilepit. Plocha k natření bude činit 100 m2. Poradíte mi, jaký nátěr by byl pro ochranu dřeva nejvhodnější a kolik by stál? Děkuji za va
  • 25.03.2016 Stanislav T.

    Dá se použít Xyladecor Oversol na dřevo Thermwood?

    Dobrý den, je možné použít Xyladecor Oversol na nátěr z materiálu Thermwood? Děkuji za vaši odpověď.
  • 23.03.2016 Karel N.

    Je možné použít ošetřující olej na nábytek z borovice?

    Dobrý den, můžu použít ošetřující olej Xyladecor na venkovní nábytek z borovice? Předem děkuji za odpověď.
  • 23.02.2016 David M.

    Prosím o zaslání vzorníku barev Xyladecor

    Dobrý den, mohli byste nám poradit? Máme rodinný dům, který bychom chtěli obložit smrkovými palubkami. Pro povrchovou úpravu jsme si vybrali nátěr Xyladecor Tinova. Ale vzhledem k tomu, že je dům ve svahu a nanesení ochranného nátěru bude tím pádem komplikovanější (bez lešení to nepůjde), hledáme ochranný nátěr s co nejdelší dobou životnosti a s nejvyšším stupněm odolnosti. Proto vás prosím o zaslání vzorníků barev Xyladecor a typ na vhodný nát
  • 20.01.2016 Ladislav L.

    Máte skladem barvy Sadolin?

    Dobrý den, rád bych si objednal barvu Sadolin Teak. Na webových stránkách máte ale napsáno, že je trvale nedostupný, nenašla by se u vás přesto nějaká zbylá plechovka této barvy?
  • 09.12.2015 Karel T.

    Nátěr fošen

    Dobrý den, prosil bych doporučit vhodný nátěr fošen, které budou zakrývat čistírnu odpadních vod. V minulosti se mi dobře pracovalo s Oversolem 2v1, ale nejsem si zcela jist, zda bude tento nátěr vyhovovat pro mé účely. Předem děkuji za vaši odpověď.