Otázky a odpovědi

Přehled zaslaných dotazů a odpovědí

Na této stránce naleznete odpovědi na nejčastější dotazy, které nám posíláte. Pokud se chcete na něco zeptat, využijte náš formulář, rádi vám odpovíme. Pošlete nám svůj dotaz.

Dotazy z oblasti Nátěry dřeva

Zpět na přehled
  • 22.06.2017 Valérie Ž.

    Jak často se má provádět povrchová úprava?

    Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám na zahradě už několik let takový malý dřevěný přístřešek, který byl kdysi natřen krycím ochranným nátěrem Sadolin, který se dnes už nevyrábí. Nátěr se však už skoro sloupal a přístřešek nevypadá tak moc hezky. Potřebovala bych proto nějakou barvu na renovaci nátěru a taky bych se ráda zeptala, jak často doporučujete dřevěný přístřešek natírat, aby vydržel co nejdéle v neporušeném stavu. Děkuji za vaši od
  • 12.06.2017 Karel V.

    Vyrobíte mi pergolu Linda 15 v jiných rozměrech?

    Dobrý den, měl bych zájem o zhotovení obloukovité průchozí pergoly, kterou by bylo možné osázet popínavými rostlinami. Z vaší nabídky se mi nejvíce zamlouvá pergola Linda 15. Bylo by možné dostat pergolu i v jiných rozměrech a s ochranným nátěrem? Děkuji za odpověď.
  • 30.05.2017 Jaroslav M.

    Prodáváte barvy na exotické dřevo?

    Dobrý den, před časem jsem si koupil sestavu zahradního nábytku z tropického dřeva, ale zapomněl jsem na ochranný lak. Prodáváte nějaké ošetřovací přípravky na exotické dřevo nebo jenom na domácí dřeviny? Děkuji za odpověď.
  • 22.05.2017 Honza B.

    Stačí k ošetření dřeva a prodloužení jeho životnosti tlaková impregnace?

    Dobrý den, můžete mi prosím říct, jestli je ošetření dřeva tlakovou impregnací dostačující, nebo doporučujete k prodloužení životnosti nějaké další nátěrové hmoty? Děkuji.
  • 03.05.2017 Diana S.

    Doporučíte mi vhodnou barvu pro natření dřevěné chaty?

    Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Máme starší dřevěnou chatu, kterou budeme zvenku natírat. Část chaty (výklenek) bychom rádi natřeli barvou, která by nechala dřevu jeho původní barvu a zůstala by i patrná leta dřeva. Můžete nám poradit nějaký vhodný nátěr? Děkuji za pomoc.
  • 03.04.2017 Klára A.

    Jakou lazurou mám natřít zahradní houpačku?

    Dobrý den, chtěli bychom si od vás zakoupit venkovní houpačku, ale uvádíte, že není ošetřena lakem. Jaký lak z vaší nabídky byste nám doporučili? Děkuji za odpověď.
  • 25.11.2016 Fanda V.

    Jaká je nejlepší lazura na modřínové dřevo?

    Dobrý den, můžete mi poradit? Stavím si přístřešek z modřínových hranolů a rád bych u nich zachoval přírodní barvu modřínu pomocí UV filtru. Poradíte mi prosím čím to natřít a jakou má filtr životnost?
  • 21.11.2016 Jakub V.

    Potřebuju na zahradní Pergolu Lindu 15 kotvící prvky?

    Dobrý den, na vašich stránkách jsem viděl pěknou zahradní pergolu Linda 15. Chtěl bych se ale nejdřív zeptat, jestli je potřeba tuto pergolu kotvit k zemi a pokud ano, jaké kotvící prvky mi můžete doporučit? A můžete mi tu pergolu vybavit nějakým krycím nátěrem?
  • 11.11.2016 Štefan K.

    Prodáváte barvy Sadolin?

    Dobrý den, můžete mi prosím poradit. Před pár lety jsem si pořídil malou zahradní pergolu, a aby dlouho vydržela, natřel jsem jí ochranným tenkovrstvým ochranným nátěrem Sadolin. Nátěr už opršel a v žádném obchodě jsem jí už nenašel. Můžete mi poradit, kde tuto barvu nebo klidně i jinou v tomtéž odstínu seženu? Děkuji za pomoc.
  • 03.11.2016 Ivan S.

    Jak ošetřit dřevo aby dlouho vydrželo?

    Dobrý den, chtěl bych vás požádat o radu. Máme dřevěný plot, který byl zhruba před 10 až 15 lety natřený barvou Sadoline. Konkrétně jsme pro nátěr použili 2 plechovky Sadoline Base a 2 plechovky Sadoline Classic nebo Extra, odstín palisandr. Můžete mi poradit, jak mám dřevo ošetřit, aby to opět vydrželo alespoň 10 let? Je nutné zcela odstranit starý nátěr? Děkuji za vaši odpověď. Ivan S.